sâmbătă, 3 octombrie 2009

In muia presei

„Daca doresti o imagine a viitorului, imagineaza-ti o cizma calcand peste o fata omeneasca, pentru totdeauna!” – George Orwell – „1984”

Rasfoiesc stupefiat presa online... eu nu primesc ziarele de la „Zirkon Media”. Sunt stupefiat nu de ceea ce citesc, ci de faptul ca mai pot fi stupefiat! Mai am stupefiere! Credeam ca am secat, ca mi-am consumat stupefierea inca din timpul guvernarii CDR. Ce, ce va mirati ca inventez cuvinte... Ce, Gigi nu face arogante? Videanu nu face greseli de scriere in direct la TV? Sa nu mai vorbim de Vanghelie, care faulteaza limba romana intr-o maniera pentru care ar merita sa primeasca cartonas rosu mai rapid decat a facut-o Vladoiu in ’94.

Cica nu mai avem guvern. Ete na... pai am avut pana acum? Intr-o luna alegem presedintele. Asta-i buna! L-am ales vreodata? Nu-ti alegi parintii, daramite presedintii. Elena Udrea e anchetata de unu’ Organ. Pai la cum arata si se poarta aia, ar merita sa fie anchetata de o banca intreaga de organe! Vasile Blaga, cu fata lui de macelar in retragere, ne asigura ca va organiza alegeri libere si corecte. Sigur... si marmota? Margherita se iubeste cu Sorinel Copilu de Aur... in sfarsit o stire serioasa! Sa vedem: „Dan Bursuc, impresarul manelistilor, ne-a spus despre Sorinel si Margherita: E o gagicareala intre ei.”. Eram sigur! Pai cum sa se iubeasca aia, o femeie de 17 ani, cu un copil, fie el si de aur? Ar fi fost ridicol! Geoana si-a anuntat iar candidatura. Se pare ca e inca deschisa lista cu prostanaci rrrrrrridicoli si rrrrrrraraiti. Autopsia lui Michael Jackson s-a finalizat! Deja? Au trecut doar doua luni de cand a murit megagigastarul! In fine... era sanatos. O fi murit de plictiseala. In stilul in care opereaza astia cadavrele, maine o sa scrie ca au finalizat autopsia lui Elvis si ca Moise avea sifilis. Basescu mazileste niste generali incomozi de pe la Armata. Intrebare: la ce ne folosesc generalii aia? Dar golanu’ ala betiv de Basexu?
Imi place Mircea Badea. E un baiat de cartier destept, scolit si spalat. In mintea mea reprezinta bucuresteanul sadea, cu bunele si cu relele ce decurg de aici. Il tine in brate pe Voiculescu, e adevarat, dar macar a recunoscut ca nu poate sa muste mana care il hraneste. Daca ar fi televiziunea lui, l-ar tavali si pe ticalosu’ ala. Ieri si alaltaieri s-a trezit ca spunea aceleasi lucruri, au fost momente in care ma intrebam daca nu cumva emisiunea se difuzeaza in reluare. Nu mai are ce sa spuna! Aceleasi manevre poltice, aceleasi proaste care-si arata curu’ si care ajung – inevitabil – colege cu el, aceleasi mizerii! De 20 de ani! Cat sa mai strigi, ce sa mai spui, ce glume sa mai faci? Nu e de mirare ca i-a scazut audienta... Ce sa faca omul? Spagatul l-a facut, gatul si l-a bandajat, laptopul l-a tavalit... Cred ca singurul lucru care l-ar salva ar fi sa aduca niste muieri faine in platou, iar numele emisiunii sa se schimbe in „Gura-n gura cu presa”.
Alaturarea sper sa nu-l arunce in derizoriu pe Badea, dar neputinta asta de a exprima aceleasi si aceleasi dureri, imi aduce aminte de Cioran. Si el a ajuns intr-un punct in care spusese tot ce trebuia sa spuna. Dupa ce a refuzat premiile primite, a refuzat sa mai scrie. In cate forme sa pui aceleasi idei?
Murim incet in Romania si asta ne ocupa tot timpul...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu