marți, 6 octombrie 2009

Furati, furati, furati! (Ghid de haiducie practica)

„Nici eu, nici Guvernul, nici Banca Naţională nu ne-am propus să scoatem ţara din criza economică.” – traian basescu (Ludus, 4.10.2009)

Ma tot gandesc, ca tot prostu’, la o solutie pentru ce se intampla in tara asta amarata. Nu cred intr-un miracol care sa ridice din mizerie acest neam care si-a pierdut demnitatea si curajul. Cred ca cel mai potrivit ar fi sa facem un nou „1907”, sa-i spanzuram pe astia si sa incercam sa luam totul de la zero, sa construim o noua Romanie. Nu se poate deocamdata. Sunt prea putini cei in stare sa se sacrifice pentru un ideal pe care nu-l pot macar gandi sau simti, sunt insuficienti cei care ar muri pentru binele altora. Cred ca o solutie mai fireasca si mai apropiata de modul in care suntem acum, ar fi sa furam. Da, sa furam toti cat putem de mult. Deja o facem, dar intr-un ritm prea lent, o facem cu masura. Romanii sunt campionii compromisurilor, asta nu imi place deloc la noi. In general, defectele noastre mi se par amuzante sau tolerabile, dar nu-mi place ca nu stim sa mergem pana la capat. De exemplu, ma doare acel „23 august” mai mult decat nefericirile mele personale. Revenind, cred ca nici sa furam nu reusim cu prea mult succes. O facem partial, fara vlaga, fara convingere.

Ia ganditi-va cati bani cara Vestul din tara asta... Cautati eventual pe net sa vedeti sumele ametitoare... zeci de miliarde de euro pleaca anual in Occident via Petrom, BCR, Carrefour, Renault si alte cateva mii de „investitori”. Au cumparat tara de la nastase, tariceanu si basescu cu doi lei, iar noi suntem doar spectatori la targul lor. Astia ne-au furat tara de sub cur si noi nu putem decat sa-i slujim. Pana cand?
Nu vreau ca Romania sa prospere! Vreau faliment, vreau ca Guvernul sa nu mai aiba bani de pensii, de salarii, de drumuri si de medicamente. Vreau sa cada bursa, sa pice leul, sa se prabuseasca Statul. Aceasta minciuna numita „democratie romaneasca” trebuie sa dispara, sa se darame castelul asta din carti de joc, sa ne desteptam o data pentru totdeauna! Vreau sa nu mai fie bani de drumuri care sa intre in buzunarul „Bechtel” sau al lui Umbrarescu intr-un mod absolut nejustificat. Vreau sa nu mai fie bani pentru medicamente, sume uriase care sa ingrase niste importatori nesimtiti care umfla preturile, astfel incat o aspirina ajunge sa fie de cateva ori mai scumpa decat in Franta. Vreau sa nu mai existe bani pe care sa-i imparta boc cu darnicie lenutei sau lui videanu, vreau sa-i lasam fara ocupatie. Daca furam noi tot inaintea lor, astia raman someri, caci ei nu stiu sa faca nimic altceva! Vreau sa li se faca frica... Sa nu mai aiba curaj sa iasa pe strada sau in Bamboo, sa nu mai mearga la chermeze in vazul lumii, vreau sa-si sape fiecare un buncar in curte. Vreau sa fie haituiti prin lumea larga, sa le fie blocate conturile si confiscate casele. Vreau sa li se retraga cetatenia si sa rataceasca aiurea. Ati vazut „Munchen”? Continuati voi ideea...

Romani, ramaneti langa aparatele de radio, urmeaza un comunicat important pentru tara...

Furati! Nu mai platiti taxele, impozitele, amenzile, ratele la banci – care au dobanzi de cateva ori mai mari decat in Vest, la aceleasi banci. Munciti la negru, cumparati tot ce se poate fara acte, evitati orice forma de inregistrare si evidenta! Dati spaga, faceti evaziune fiscala, evitati legea, driblati sistemul! Eliminati sistemul bancar din orice tranzactie, eliminati intermediarii si comisioanele nejustificate! Furati de la banci si de la asigurari! Furati de la corporatii, de la marile companii, toate au venit aici la praduiala! Sfidati cacatul asta de stat asa cum o fac si ei! In cel mult un an Romania va intra in faliment, iar clasa politica (ce-mi place titulatura asta... asta, „oamenii legii” si „animal politic”) va ingrasa pamantul patriei, realizand astfel singura lor fapta buna.
Exista doua variante: platesti asigurarile medicale si vei avea parte de asistenta medicala la nivelul unui stat african, sau nu platesti nimic si tratamentul va fi acelasi. In varianta a doua macar ai economisit niste bani cu care poti sa dai o spaga decenta unui amarat de medic, umilit, la randul lui, de sistem. E valabil pentru toate serviciile pe care le ofera statul LOR: invatamant, justitie, oridine publica, transporturi, cultura. De ce sa platim pentru ceva ce nu primim? Cand stai la coada doua ore sa-ti platesti impozitul, gandeste-te ca-i platesti lui geoana vila de protocol, sau BMW-ul de 60.000 de euro al lui hrebenciuc junior, plus curvele aferente.
Trebuie, cu orice pret, sa sabotam economia asta de mucava, bazata pe teoria „capitalismului de cumetrie”. Trebuie sa scapam de Bunicuta, de Prostanacul, Arogantul, Manivela, Robocop, Organ, Marinarul si de restul gloatei asteia imputite. Trebuie sa incetam sa-i mai hranim, iar cand totul se va fi prabusit, vom fi pregatiti sa iesim in strada de foame si de disperare. E singura cale, altfel vom disparea din istorie.

P.S. Eu nu vad alta cale. Daca tu stii, astept comentarii.

18 comentarii:

  1. stii o cale sau doar ne amagesti? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai cam asta e... Haiducie pana se coace situatia, apoi... bem ceva tare, ne facem curaj si iesim in strada. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde sa iesim in strada, Aline?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai peste tot, ideal ar fi pe toate strazile, dar eu cred ca cel mai bine m-as simti in sufragerie la nastase, pe Zambaccian cu o pusca-n brate, fireste!

    RăspundețiȘtergere
  5. Unul dintre putinele posturi destepte pe care le-am citit in ultima vreme pe net :P

    Felicitari & keep 'em commin'.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos spus,dar utopic...atata timp cat romanasi vor avea ca idoli pe 'becalul','adi minune' si alti oameni de marca ca astia...nimic din ceea ce spui tu nu se va intampla...totusi sa ne bucuram de blogul tau si sa visam cu ochii deschisi....o revolutie nu v`a avea loc in Romania nici daca vom dormii toti pe strada,partidele politice ne vor imbata cu apa chioara,fac asta de vreo 20 de ani si inca le merge.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc lui Octi si Silviei! :) Pentru Silvia: romanii nu ii au idoli pe gigi si minune, ci pe Tutea, pe Bratianu, Stefan, Noica, Antonescu, Eminescu, Iorga, Carol si altii ca ei. Cei care se inchina lui Gucci si lui Salam nu sunt romani, ci sunt doar, intamplator, posesori ai cetateniei romane. A fi roman inseamna, in primul rand, a simti romaneste. Suntem NOI si EI. Si NOI putem sa facem orice visam, caci suntem puternici, insa mai trebuie sa invatam niste lucruri despre drepturile si, mai ales, despre forta noastra. Inca nu suntem destul de copti, dar vom fi... in momentul in care generatia noastra va fi in stare sa se ridice cum au facut-o cei din iunie '90. Atunci vom fi atins maturitatea de a ne lua destinul in maini si de a pretinde ca reprezentam ceva in lumea asta, ca suntem demni de a ne numi romani.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce răspuns frumos i-ai dat Silviei.Trebuie să insistăm mult pe treaba asta.Românii sunt cei care îşi ştiu istoria şi îi admiră pe cei care au luptat pentru ţară.
    P.S. Silvia, te rog mai învaţă româneşte.E limba ta maternă totuşi.

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.youtube.com/watch?v=1_7ICGgHJow
    prea se potriveste...

    RăspundețiȘtergere
  10. iar tu simona cautati un barbat!alin imi pare rau ca ai aflat cine sunt>:)....SSilvia

    RăspundețiȘtergere
  11. Pisi nu am nevoie de bărbaţi deocamdată, am doar 18 ani.
    Şi nu ţi-am spus cu răutate, dar ştii tu, adevărul deranjează.Când văd că vă e lene să scrieţi corect, să nu spun că poate nu ştiţi, îmi place să "vă deranjez".

    RăspundețiȘtergere
  12. Poate soluţia ar fi mersul la vot şi punerea ştampilei pe căsuţele celor ce nu au nici un fel de antecedente. Problema e că s-ar putea să nu mai avem de unde fura, că au furat ei deja tot. Nici ei nu mai au de unde, au ajuns să facă împrumuturi de la băncile internaţionale, iar fraierii... Ce au facut în continuare? Le-au furat şi pe ălea şi mai au nevoie şi de altele. S-ar putea ca falimentul să zacă sub tocul uşii şi să intre chiar dacă o deschidem sau nu. Majoritatea politicienilor fură. O fac pentru că au foarte des prilejul. Chiar şi cei din occident şi de peste tot din lume. Dar au o măsură. Din mulţii bani ce le trec prin mână, iau o parte care le îngroaşă bine portofelul şi totodata foloseşte într-un mod decent şi ţării lor. Probabil că e prea târziu pentru un sfârşit bun şi totodata am ratat şi următorul start. Rămâne să sperăm...

    P.S.: SSilvia, mai bine cântă pe la alte uşi.

    RăspundețiȘtergere
  13. rares tu esti mecanic?simona eu la ora de romana beam vodca si fumam "caiete",drept urmare nu le am cu romana,tu in schimb cred ca nu ai absentat si nici nu ai facut ce am facut eu....SSilvia

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu ştiu ce sensuri metaforice atribui cuvântului "mecanic", dar văzând ce afirmi nici nu vreau să ştiu. Mie unul mi-ar fi ruşine să mărturisesc asta în locul tău. Aşa că mai bine îţi vezi de vodca şi de fumat. Dacă asta ai făcut până acum, de ce te preocupă articolul ăsta?

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu zic sa incercam sa fim mai moderati in ceea ce priveste tentatia de a-l judeca pe celalalt. Fiecare are rolul lui pe lumea asta, este loc pentru toti. In plus, avem destule probleme grave pentru a ne mai face singuri altele...
    Eu va multumesc tuturor ca cititi randurile mele si asta inseamna ca avem multe lucruri in comun, iar cel mai important dintre ele este ca simtim la fel. Toti avem si bune si rele. Fiind sarcastici si rautaciosi cu cei de langa noi nu va aduce nimic bun. In stilul asta nu vom creste niciodata...
    Rares, Occidentul are bani pentru ca fura de sute de ani, pentru ei munceste o planeta intreaga. Politicienii lor nu fura mai putin, daca ai urmari scandalurile lor de coruptie ti-ai dori sa pleci in spatiu, sa scapi de rasa umana. Si... daca-mi gasesti unu' cu care sa merite sa votez, sa ma anunti, iti promit ca ma prezint la vot si-i acord increderea mea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sa nu mai platim taxe si impozite????
    Desigur, am putea sa ne jucam cu focul, dar, noi astia mici suntem imediat executati de legea care functionaza numai intrun singur sens dupa cum bine stim cu totii.
    Solutia ramane o noua GOLANIADA la care sa participe tot romanul care e satul de hotii legiferati de interesele politice.
    A...pana la Golaniada poate votam reducerea profitorilor din parlamentul Romaniei..
    Sa mai speram umpic k altceva nu avem de facut.

    RăspundețiȘtergere
  17. Din pacate nu putem sa incetam brusc sa platim taxele catre stat, caci e adevarat... noi, cei mici, am fi primii care am suferi. Putem insa sa-i faultam cat putem, sa driblam legea, sa facem un soi de haiducie moderna. Avem dezlegare de Sus sa furam de la bogati. :) Suntem obligati sa fim mai inteligenti si mai abili decat ei. Ei au de partea lor legea, politia, o gramada de institutii. Noi suntem, fiecare, singuri... dezbinati si haituiti de un sistem represiv platit tot de noi. Cu cat vom reusi sa sabotam alimentarea acestui sistem opresiv mai eficient, cu atat se va prabusi mai rapid si ne vom elibera. Ori va fi obligat sa se reformeze, ceea ce este tot in avantajul nostru. Dar ma indoiesc sicer ca exista politicieni in tara asta in stare sa reformeze si sa eficientizeze ceva... :)

    RăspundețiȘtergere
  18. offffff....eu tot mai sper si cred ca lucrurile se vor schimba in bine

    RăspundețiȘtergere