sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Democratie

”Bergson spune ca democratia e singurul sistem compatibil cu libertatea si demnitatea umana, dar are un viciu incurabil: n-are criterii de selectiune a valorilor. Ca numarul nu-i criteriu.” - Petre Tutea

Suntem liberi. De 20 de ani sunt bombardat cu aceasta idee. Am revazut documentarul despre evenimentele din 13-15 iunie 1990... atunci au murit cateva zeci de oameni, niciodata nu s-a stiut cati au platit cu viata faptul ca au indraznit sa spuna “nu” clicii lui iliescu, care pusese laba pe tara. Vi se pare putin ca ilici a omorat cateva zeci de romani? Imaginati-va faptul ca nu avem cateva zeci de prieteni niciunul dintre noi. Abia cunoastem cateva zeci de oameni, iar el i-a omorat pe toti. Cu tot cu rudele lor.

Suntem intre doua tururi de scrutin. Putem sa “ne exercitam dreptul democratic de a ne alege presedintele”. Ma pis pe el de drept, pe dreptul de a alege intre Mincinosul si Prostanacul. Strazile sunt pline cu afise in care sunt prezentate cele doua gasti. Pe de o parte, ne fura udrea, videanu si asfaltangiii, din cealalta parte ne pandesc hrebenciuc, vanghelie si mazare. Ce sa fie, ce sa fie… Pana la urma, de ce sa ma stresez? Sunt convins ca se vor gasi destui votangii care sa se alature uneia dintre gasti, din oportunism sau din lipsa de materie cenusie.

Mi-as dori ca toti cei care sunt actorii acestei piese proaste, votangii sau votati, sa aiba de ales si in viata lor personala, in aceeasi masura in care au de ales in aceasta societate democratica. Vreti sa va casatoriti? Va doresc sa aveti de ales intre una urata, proasta si needucata si alta urata, proasta si imputita. Vreti sa va angajati? Va doresc sa aveti de ales intre o slujba umilitoare, prost platita si suprasolicitanta si alta slujba umilitoare, extrem de prost platita si epuizanta. Intre SIDA si cancer. Bafta!

Suntem liberi sa votam cu doi dintre fiii Satanei. Sa nu uitam ca ambii cavaleri dintre care se va alege presedintele, au fost educati in FSN-ul lui iliescu. Pentru cei care au petrecut ultimii 30 de ani in Statele Unite, reamintim: iliescu este cel mai mare rau al acestei tari, de la Lovilutie incoace.
basexu este un golan oportunist, capul unei bande de baieti si fete, multimilionari in euro, care actioneaza pe teritoriul Romaniei de prin 2004. Este iscusitul autor a numeroase tradari si a mai multor dezmembrari de partide. A trecut de la stanga (PD) la dreapta (PDL) scenei politice, la fel de repede cum fii-sa aia analfabeta trece din Bamboo in Fratelli. Ne-a mintit in fata si-n spate de sute de ori (printre muuuuuuuulte altele, vezi scenariul crizei economice), si-a pus amanta ministru si pe botoasa cea muta, europarlamentar. Din "greseala", pe cand era primar, a semnat un act prin care si-a adjudecat o casa, crezand ca semneaza caietul de datorii, inmanat de ospatar. Este un marinar adevarat: frecventeaza carciumi si apoi se urca beat la volan, isi injura cetatenii si le confisca telefoanele mobile, le bate copiii. Este si scenarist de film, organizand celebra rapire a jurnalistilor din Irak. Cu aceeasi ocazie, isi dovedeste si calitatile de magician: dispar 13 milioane de euro, precum si Omar Haissam, pe care il transforma intr-un berbecut. Momentul de glorie, apogeul carierei sale de magician, este cel din anii ’90, cand reuseste sa faca sa dispara o intreaga flota comerciala! Houdini se rasuceste in mormant, David Blaine isi taie venele.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiin coltuuuuuuuuuuuuuuul rrrrrrosuuuuuuuuuu, cantarind sute de kilograme… de aur, campion al rautatilor si incoerentei politice, Bunicuta va prezintaaaaaaaaaaaaaaa: prostanacul! Fiul unui fost barosan al Regimului Ceausescu, generalul Geoana, micutul prostanac lucra tot cu gura in 1989… era arbitru de fotbal. Gratie calitatilor sale exceptionale, profilului sau moral ireprosabil si prestatiei sale profesionale de exceptie, este numit, la fel ca orice functionar marunt al Ministerului de Externe, ambasador. Unde? Intr-un loc aflat la capatul lumii, in Statele Uimite. Face niste combinatii cu americanii, care decid ca e un pupincurist de nadejde si decid sa-l numeasca presedintele unui partid rosu (dupa cum se stie, yankeii au simtul umorului). Intors in Romania, merge cu metroul pentru prima oara in viata si poarta cizme de cauciuc, cu ocazia alegerilor locale. Se pare ca ocupatia sa favorita este aceea de a juca rolul marionetei pentru manivela, d.i.p., arogantu’, vanghelie, iliescu.

Ce au facut pana acum ei si gastile lor, putem vedea in jur. Cat cantaresc cuvintele lor, ce valoare au astia ca oameni, putem sa observam cu usurinta, daca avem vreo urma de creier. E inutil sa facem un bilant al activitatii acestor indivizi, a tuturor relelor de care se fac vinovati. V-as aminti numai mortii pe care i-au lasat in urma de cand au ajuns comunistii sa conduca tara asta, caci de la 23 august 1944, moment in care l-au arestat pe Maresalul Ion Antonescu si pana acum, 28 noiembrie 2009, comunistii au condus tara asta. Sunt cateva milioane de morti pe care-i tin in carca baietii astia doi si sistemul pe care ei il reprezinta.

Au inceput cu Antonescu si ai sai. Intreaga tara a fost curatata de elementele legionare, adica cam toata intelectualitatea, care a fost trimisa la inchisoare, in "insorita" Siberie, sau in pamant. I-au macelarit ca pe oi, a fost o vanatoare de oameni in toata regula. A urmat jumatate de secol de intuneric pentru neamul romanesc: ocupatia sovietica de dupa razboi, apoi Canalul, inchisorile, represiunea, fenomenul Pitesti. Lovilutia. Acea mare minciuna, in urma careia ni s-a spus ca suntem liberi, ca traim intr-un sistem democratic. “Doar” 1.142 de morti si 3.138 de raniti. Va puteti imagina un sir de 1.142 de cadavre? La asta, adaugati mortii din cei 20 de ani de sistem sanitar neperformant, mortii din accidentele de munca dintr-un stat care nu manifesta niciun respect fata de cetatenii lui, mortii din acidentele de circulatie, in acelasi stat in care banii pentru autostrazi si asfaltari se duc in conturile LOR din Elvetia. Mortii vii care am devenit… fara demnitate nationala, fara respect de sine, fara speranta in viitorul nostru.

EI ne trateaza ca pe gandaci. Noi existam doar sa-i servim, iar cand lucrurile curg intr-un mod care nu ii avantajeaza, urmeaza minciuna si calomnia, apoi represiunea: bataie, inchisoare si crima. Mineriadele sunt cel mai bun exemplu, o bucata din democratie: dictatura majoritatii.
Caci asta este democratia: dictatura celor multi. Din pacate, cei multi sunt si cei prosti. Prost informati, prost documentati, fara preocupare, ignoranti. Nea’ Gheorghe si Dorel hotarasc cine va fi presedinte, ei isi iau micul si berea si merg la vot. Ei decid daca intram in Europa, fara sa stie ce presupune asta, sau macar ce sau unde e Europa. Ei decid daca base este viril sau nu, daca EBA e buna sa fie europarlamentar. Stiti ceva? Nu-mi place in democratie! Nu mai vreau sa decida Dorel ce e bine si ce e rau pentru mine. Dorel sa ramana in Valea Jiului si sa nu-l mai asculte pe iliescu.

E democratie si suntem liberi sa vorbim. Din fericire, nu ne asculta nimeni.

5 comentarii:

  1. Sunt lucruri despre care vad ca nu ai fost foarte informat, ci ti-a placut doar sa arunci cu „hartie igienica” ca sa zic asa. Oricine poate sa faca asta. E foarte simplu sa iei articole, lucruri spuse de oameni, de pe internet, de la tv, lucruri neverificate de tine personal pentru a vedea daca sunt sau nu adevarate si sa le scrii pe blog. Nu spun ca Basescu este un sfant, presedintele oricum trebuia ales si sincer dintre ”un rau” si ”unul mai putin rau” este destul de clar pe cine alegem. Cat despre Iliescu si tot ce reprezinta el, ca „entitate” daca pot spune asa, intr-adevar este un „rau” al acestei tari care trebuie eliminat...Cand, vom vedea.
    Peste 4 ani tot de la PSD sau PDL va fi ales presedintele, tot un comunist (Psd) sau unul pe care-l blameaza ziarele ca fura , ca bea, ca face, ca drege o sa fie presedinte(Pdl).
    O intrebare pentru tine: Crezi ca o sa reusesti sa convingi lumea pana atunci sa nu mai voteze pe niciunul dintre ei?
    Desi ma indoiesc, iti doresc succes...!

    P.S. Fostul PD (actualul PD-L) a fost un partid de centru-dreapta... ;)
    P.S.2 Nu fac parte din niciun partid, este doar o parere personala, referitor la ce am spus mai sus.

    Bafta si la cat mai multe articole interesante!

    RăspundețiȘtergere
  2. S-ar putea sa ai dreptate, sa nu reusesc sa conving prea multa lume sa saboteze tara mincinosului si prostanacului si sa spere macar la o tara normala.
    PD partid de centru-dreapta? :D Sper ca glumesti!!!
    Pai sa recapitulam: PD este avortonul FSN, partidul rosu al lui iliescu, partid de stanga si supus Moscovei.
    petre roman (ca si basexu), primul presedinte al partidului, este crescut de sinistra bunicuta. FSN are ca sigla trei trandafiri, PD isi alege drept simbol unul singur... de... erau si ei mai mici...
    Mai vrei? DIN 1995 si pana in 2005, PD FACE PARTE DIN INTERNATIONALA SOCIALISTA!!! REPET: SOCIALISTA!!! La alegerile din 1996, au facut alianta cu PSDR si au format "Uniunea Social Democrata".
    Deci: nascuti si crescuti de iliescu, baietii astia s-au mutat de la stanga la treapta, cum am mai zis, intocmai cum buzata analfabeta isi muta poponetul din Bamboo in Fratelli.
    Bafta si tie si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  3. decat sa-ti consumi energiile in polemica de mai sus, mai bine pune mana si emigreaza unde toate astea nu se petrec..a si spune-mi si mie, ca imi depun si eu actele...cu mentiunea ca trebuie sa-mi garantezi parc langa casa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am incercat sa plec in Vest si nu prea am reusit... dormeam prin cladiri parasite. Dincolo voi fi mereu un auslander batran si voi munci pe santier. Dar daca gasesc Paradisul, te chem, fii sigura! :) O sa incerc sa ma trezesc si sa mai scriu. Jos cu lenea!

    RăspundețiȘtergere