marți, 3 noiembrie 2009

Barfe

“Un prost nu spune lucruri inteligente, dar un om inteligent spune multe prostii.” - Garabet Ibrăileanu

Mi s-a reprosat ca nu scriu pentru fete. Stiu, simt de mult timp ca nu prea reusesc. Stiu ca gresesc si habar n-am cum as putea sa repar asta... Cum naiba de nu reusesc sa comunic cu femeile?

Nu stiu sa gatesc. Nu pot sa discut despre retete, cuptoare, ingrediente, foc mic. Nu am nimic de spus in domeniu si nici nu ma prea excita detaliile. Pot digera doar produsul finit, daca e bine facut. Nu ma intereseaza cum a ajuns in forma aia, ce animal a fost hacuit, cat timp a durat. Il mananc daca e bun si daca imi aterizeaza in farfurie. Daca nu, nu. Imi iau doua merdenele si sunt la fel de fericit.

Nu sunt foarte performant in a-mi exprima sentimentele... dau gres de multe ori, chiar de prea multe ori. Ele asta vor... sa fii sensibil, sa vibrezi si sa se vada. Nu merge... vibratiile astea au si ele nevoie de combustibil, nu apar asa... din vid. E nevoie de trairi interioare foarte intense, de o motivatie foarte puternica, de niste mecanisme complexe, de evenimente cruciale. Nu ti se intampla in fiecare etapa de Football Manager sa ai 15 suturi pe poarta, iar adversarul sa aiba doar doua spre poarta, in cele 90 de minute, din care unul cadrat! Portarul advers ia nota 9 si este desemnat MOM, iar tu ti-o furi cu 1-0. De m-ar vedea ele atunci! Pulsul 220, transpirat, incordat ca un arc, strangand in maini tastatura si lovind-o de birou, injurand in dulcele grai romano-tiganesc. Expresiv, frateeeeeee!!! Daca gagicile din jur ar putea sa vada asa ceva, daca ar realiza cat de intens sunt in stare sa simt, s-ar indragosti instantaneu si iremediabil de mine! Din pacate, cand am nevoie de asemenea manifestari, sunt in stare doar sa rostesc un „imi pare rau...” absolut inutil si penibil. Ce sa fac, sunt complet defazat si reactionez in contratimp...

Nu ma pricep la toale si cosmetice. Am auzit termenul „metrosexual” abia de curand si, in prima faza, m-am intrebat de ce si-ar dori un homosexual sa lucreze la metrou. Nu prea e de fite, sub pamant e intuneric si nu-ti vede nimeni ultimele achizitii in materie de bijuterii si frizuri. Sufar si aici de un mare handicap, prin urmare nu as putea sa sustin o discutie pertinenta. Nu stiu marci de renume, astfel incat nici macar nu pot fi impresionat. Nu intru in magazinele de pe „Victoriei” niciodata, nu as intra nici daca as fi foarte bogat. Basca, nu-mi plac fotomodelele schiloade si drogate.

Nu stiu sa fac conversatie usoara. Mi-e sila, cred ca mi-e si lene sa spun tampenii.
„ – Ce vreme frumoasa...
  – Da...
  – Ar fi trebuit sa ma imbrac cu ceva mai usor. Foarte rar reusesc ma sa imbrac potrivit.”
Nu-mi place sa pierd timpul, sa vorbesc in gol, sa spun nimicuri. Nu-i desconsider pe cei pe care o fac, toate lucrurile sunt folositoare la momentul potrivit. Eu doar o fac foarte prost sau deloc, pur si simplu sunt incapabil.

Nu-mi place sa fac concesii femeilor frumoase. Majoritatea sunt obisnuite sa li se deschida toate usile, pentru simplul fapt ca au niste tate mai mari ca ale mele. Li se pare firesc sa pice toti barbatii in freza in fata lor si profita enorm din asta. In general, nu e greu sa-ti dai seama daca ai sau nu vreo sansa sa i-o tragi, totul este sa fii realist si sa ai un pic de experienta. Eu incerc sa-mi fac o imagine cat mai apropiata de realitate, intr-un timp cat mai scurt, astfel incat sa nu pic de prost. Am fost acolo, nu e bine deloc. Nu am nicio pornire in a fi privit cu complezenta sau mila. Prefer sa fiu luat drept nesimtit. Macar asa, respectiva dama este nevoita sa lase zambetul fals deoparte si sa fie ea insasi. Daca e jigodie, poti sa te pizduiesti cu ea in lupta dreapta. Si... daca tot n-ai futut-o fizic, macar verbal sa-i bagi cate ceva!

Nu inteleg conceptul de „femeie puternica”. Femeia oricum e mai puternica decat barbatul, natura a facut-o asa in mod firesc, pentru a putea sa reziste greutatilor vietii. E mai sensibila emotional, dar in acelasi timp mai lucida cand e cazul. Mai toleranta, dar in acelasi timp mai ferma. E evident: noi, barbatii, le suntem superiori doar atunci cand e vorba de carat lemne: suntem mai tari! A, si conducem masina cu viteza mai mare... cam atat. Lumea continua sa existe datorita lor, astfel incat atunci cand aud de „femei puternice”, ma pufneste rasul. Formula este folosita doar de ametite nesigure pe ceea ce pot si care-si striga puterea in gura mare. E ca atunci cand eram copii si venea unu’ cu vreun cap mai inalt sa ne bata si, speriati, strigam: „Ba, eu stiu karate!”. S-o mai slabeasca femeile astea puternice.

Feministele ma deranjeaza, de asemenea. Au impresia ca lumea le este datoare si ca li se cuvin niste scuze. Au tendinte dominatoare si porniri lesbiene si devin concurenta neloiala pe frontul sexual. Recruteaza femei dezorientate, tradate si dezamagite de barbatii-porci. Tinte usoare...

In conditiile astea, cum sa scriu ceva citibil? Ce sa le scriu? E normal sa nu pot sa ma inteleg cu TOATE femeile. Stiu insa ca sunt femei care ma inteleg, care citesc si rezoneaza cu sentimentele si trairile mele. Celelalte, care nu inteleg nimic, nu vor intelege nimic nici daca voi face vreun efort in acest sens. Noi le iubim oricum pe toate... in inegala masura, e adevarat.

Sarumanaaaa!

7 comentarii:

  1. :))) cineva spunea ca femeile nu trebuie intelese ci doar iubite...Oricum se inteleg de minune ele singure asa ca intelegerea din partea unui barbat nu le fericesc cine stie ce, doar le gadila mandria si orgoliul fals lovit, de neinteleasa.
    Auzi Alin, lasa lumea sa vorbeasca si daca sunt fete prin lumea asta, sa aiba pretentii atunci cand se vor ridica la nivelul unei conversatii minime elementare pe o tema aleasa la intamplare...daca au auzit ce inseamna asta:))nu numai de ultima moda in lungimea cizmelor sau oja care se poarta si da bestial insotita cu genele false de culoare mov:D...apropo ce mai e la moda in materie de caciuli ca eu nu stiu:|...revine cumva modelul rusesc?!?...

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de modelul rusesc... Am aflat si eu azi o chestie legata de moda: cica chilotii model frantuzesc sunt aia care iti intra in cur, iar chilotii rusesti sunt cei care iti intra in cizme... :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Retete, cuptoare, ingrediente, foc mic, toale si cosmetice, conversatie usoara, nimicuri... Nu cred ca ne-am inteles prea bine la ce inseamna "pentru fete" :(
    Nu stiu de cate ori ne-am conversat pe teme culinare... Sau "am mancat ieri o shaorma uriasa la Maverik" se pune?

    RăspundețiȘtergere
  4. Te pup si te IUBESC asa cum esti si sper ca nu te vor schimba comentariile unor Dame a caror "mancare" nu ti-a placut! La cum te stiu eu o mare parte dintre cititoare sunt femei, asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am vrut sa spun ca sunt fete si fete... Sunt si oameni care simt, sunt chiar si femei care simt ceva! :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Alin,
    sentimentul meu e ca arunci toate femeile in aceeasi oala in postarea asta. pai io cred ca ar trebui sa zici la revedere sexului cu Damele cu atitudinea asta; daca nu e conversatie, nu se naste nici scanteie nici dorinta.

    orienteaza-te spre barbatii care posibil e sa gaseasca subiecte deosebit de interesante pt tine: games, games, bautura, ce bunaciune vazui azi, stai sa vezi cum i-am tras-o aleia, games, games...poate iti ofera ei si sex calitativ identic cu cel gasit in femei.

    ma scuzi dar in termeni de conversatie evident ne pricepem mai bine...deci nu izola femeia in parerea superficiala ca vorbeste despre vreme, haine si mancare caci gresesti..mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pufica, am cu totul alta parere despre femei. Am dovedit-o si in alte postari, dar eu cred ca am facut si aici distinctia destul de clar: "...nu ma pot intelege cu TOATE femeile" - spun eu in ultimul paragraf.
    Nu este un atac la adresa femeilor, ci la adresa a tot ceea ce este superficial. Exista si pitpoance si cocalari, deopotriva. Exista si feministe si misogini. Puterea de a uri, prostia si obtuzitatea sunt distribuite uniform cand e vorba de cele doua sexe. Acum... fiecare poate citi si intelege ce vrea din orice text. Sunt sigur ca si Biblia poate fi citita de doua persoane, iar concuziile sa fie complet diferite: unul sa se inchine si sa o considere carte sfanta, sa se increstineze, iar celalalt sa zambeasca amar si sa o treaca la categoria "copilarii si manipulare". In textul asta... ori te regasesti in el, te identifici cu superficialul si ridicolul si protestezi, ori zambesti amuzat si-mi dai dreptate. In cazul tau, sunt sigur ca spiritul de luptator al femeii scorpion a reactionat si a facut sa te revolti. Caci, din cat te cunosc, nu te incadrezi, nici pe departe, in categoria "PITI".
    Sex? Se poate si fara conversatie! Sunt momente cand chiar e indicat... Daca ar face sex numai oamenii inteligenti, care stiu sa sustina o conversatie decenta, am fi disparut ca rasa de pe fata planetei! Scanteie si dorinta? Ce legatura are asta cu conversatia? Punem pariu ca tipele bune si superficiale fac sex mai des decat tipele inteligente si spirituale? E valabil si pentru barbati, sa nu zici ca iar ma iau de femei...
    Da, stiu foarte multi barbati mai interesanti decat multe, multe femei. Nu e nici bine, nici rau, e un fapt. De multe ori e chiar mai bine, caci in loc sa te gandesti cum sa-l futi, poti sa observi ce om minunat este. Asta am zis-o sa-ti dau apa la moara... Sper sa apreciezi mingea la fileu... :P
    Femeia este cel mai frumos lucru de pe lumea asta, dar ceea ce o face incantatoare nu se reduce la faptul ca in buletin scrie "F" la "sex". Lucrurile sunt mult mai complexe, iar daca as reusi sa le cuprind in cuvinte, as fi mai meserias ca baiatu' ala... Eminescu. Deci nu-mi cere sa fac asta... Pup fata! :)

    RăspundețiȘtergere